Κέικ με σταφίδες και καρύδια

by sidagi.gr
669 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

300 γραμμάρια σταφίδες
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
185 μιλιγκράμ λικέρ κεράσι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
250 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2 κουταλιά του γλυκού baking powder (το κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι)
2 κουταλιά του γλυκού μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
3-4 κουταλιές του γλυκού λικέρ κεράσι επιπλέον

Εκτέλεση:

Αφράτο κέικ με σταφίδες και ψιλοκομμένα καρυδιά. Πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Στο μεταξύ βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τις σταφίδες μαζί με το λικέρ και αφήνουμε να κοχλάσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν ρίχνουμε το φλιτζάνι με τα τριμμένα καρύδια στο μείγμα με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις σταφίδες όπως είναι μαζί με το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα για γλυκά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
Στρώνουμε στο πάτο στρογγυλής φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) με λαδόκολλα από κάτω και αφού ρίξουμε το μείγμα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αν δείτε ότι έχει πάρει σκούρο χρώμα αλλά εσωτερικά είναι ακόμα υγρό, σκεπάστε με ασημόχαρτο και αφήστε μέχρι να ψηθεί.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα