Υλικά:
Για 6-8 άτομα
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια σοκολάτα με περιεκτικότητα 66% σοκολάτα και 72% κακάο
3 αυγά
100 γραμμάρια φουντούκι αλεσμένο στο μούλτι
½ κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
80 ml ελαιόλαδο
λίγο αλέυρι
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
Αφράτο και μυρωδάτο κέικ για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά.
Τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα σκεύος μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας την με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε στη σοκολάτα 80 ml ελαιόλαδο και την ενώνουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το αλεύρι, το φουντούκι και το καρδάμωμο.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Βάζουμε το κέικ στο φούρνο να ψηθεί για 45 με 50 λεπτά.