Υλικά:
Υλικά για 10 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ούζο
2½ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
1 κουταλά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα τριμμένα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
Μη φοβηθείτε, όσο και να φάτε από αυτό το κέικ, δεν κινδυνεύετε να μεθύσετε!
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ούζο, την κανέλα, και το γαρύφαλλο και εναλλάξ την πορτοκαλάδα με το αλεύρι, αφού έχουμε διαλύσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.