Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
2 κούπες ινδική καρύδα
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
6 αυγά
250 γραμμάρια μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για τη βουτυρόκρεμα
227 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
512 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
έως 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κούπα ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ένα γλυκό με εξωτική γεύση, ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ σας
Για το κέικ
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν κρυώσει απλώνουμε από πάνω τη βουτυρόκρεμα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και σερβίρουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα
Η βουτυρόκρεμα ή αλλιώς (buttercream) χρησιμοποιείτε για frosting cupcakes, cakes, διακόσμηση μπισκότων και γέμιση σε γλυκά
Στο κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο για λίγα λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χαμηλώστε τη ταχύτητα (τόσο ώστε η να μην φέυγει από το μίξερ)χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και να χτυπήστε για 3 λεπτά.
Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή προσθέστε όσο χρειάζεται άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να σκληρύνει. Αν πάλι είναι πολύ σκληρό προσθέστε 1 κουταλιά ακόμα κρέμα γάλακτος.