Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το κέικ
1 κούπα καφέ λάδι
3 κουταλιές του γλυκού μπεικεν παουερ
1 κούπα καφέ ζάχαρη
1 κούπα καφέ γάλα (χλιαρό)
1 βανίλια
5 αυγά
2 κούπες καφέ αλεύρι
1 κούπα καφέ ινδοκή καρύδα
Για το σιρόπι
2 κούπες καφέ ζάχαρη
2 κούπες καφέ νερό
1 κουτάλι της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση:
Εξαιρετικό γλύκισμα με ιδιαίτερη γεύση καρύδας
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού και χτυπάμε για να κάνουμε τη μαρέγκα. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το λάδι , το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ή πιρούνι.
Εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια, το λεμόνι, το μπεικεν, το ινδοκάρυδο, τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι.
Προς το τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει το κέικ ρίχνουμε από επάνω το σιρόπι και πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο.
Αφού κρυώσει καλά μπορούμε πλέον να ξεφορμάρουμε το κέικ και να το βάλουμε σε μια πιατέλα.