Κέικ με γιαούρτι

by sidagi.gr
850 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
200 γραμμάρια γιαούρτι
1/2 κούπα αλεύρι
2 κουταλάκια τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
3 μέτρια αυγά χτυπημένα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας  χυμός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
160 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι
 3/4 κούπας Ζάχαρη
1 κούπα νερό
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Αφράτο, σιροπιαστό κέικ με ελαφριά αρώματα και γεύσεις

Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά, να απορροφηθεί το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με βουτυρωμένο λαδόχαρτο στον πάτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 190 βαθμούς.

Για το σιρόπι
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε 4 λεπτά και το βγάζουμε σε πιατέλα. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμ σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι. Σερβίρουμε με σιρόπι ή σως καραμέλας.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα