Κέικ με φυστίκια και καρύδια

by sidagi.gr
719 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια  ζάχαρη αχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
200 γραμμάρια  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
4 αυγά
150 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
100 γραμμάρια  φιστικια αιγινης αναλατα
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
80ml κονιακ
150ml γάλα
Αλεύρι για τη φορμα
Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη σοκολάτας
225 γραμμάρια σοκολάτα  ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα  γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για να συνοδέψτε τον καφέ σας

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για να συνοδέψτε τον καφέ σας

Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ το μοσχοκαρυδο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε και το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα, την κουβερτούρα λιωμενη,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια χοντροκομμένα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα