Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά κάρυ
1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα βύσσινο
1/8 λίτρου ξίδι από μήλο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας
αλάτι , πιπέρι
500 γραμμάρια βύσσινα κατεψυγμένα
2 κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
1 κλωνάρι σελερι σε μικρά κομματάκια κομμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτα από κόκκινα φρούτα
Για τα κεφτεδάκια
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά και είναι έτοιμοι.
Για τη σάλτσα βύσσινο
Βάζουμε το ξίδι, τα κρεμμύδια, το σελερι ,τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας να βράσουν και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα βύσσινα, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά και να έχουμε μόνο ένα παχύρρευστο σιρόπι.