Κεφτεδάκια μπακαλιάρου

by sidagi.gr
706 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

750 γραμμάρια φιλέτο από μπακαλιάρι ή γλώσσα
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:

Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και φρέσκια σαλάτα

Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα από τον μπακαλιάρο, τον ψιλοκόβετε και το βάζετε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Ανακατεύετε και αδειάζεται σε μύλο λαχανικών ή μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να γίνει ένα χοντροκομμένο μείγμα.

Αδειάζεται πάλι το μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και το αλατοπίπερο.
Με βρεγμένα χέρια πλάθεται κεφτέδες. Αραδιάζετε σε πιατέλα και βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα περνάτε από αλεύρι. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Μόλις «κάψει» καλά, αδειάζεται μέσα τους κεφτέδες σιγά – σιγά και τους τηγανίζετε, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα