Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 μργάλους κέφαλους περίπου 2 κιλά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
λίγο μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1φλιτζανάκι καφέ λάδι.
2 κουταλιές αλάτι
Εκτέλεση:
Ηπειρώτικη συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτη ψαράκι στου φούρνο
Καθαρίζετε τα ψάρια ( αφαιρώντας την μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους) και τα αλατίζετε.
Κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τα σοτάρετε με το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το πιπέρι, το αλάτι και λίγο νερό, τα αφήνετε στην φωτιά για 5 λεπτά .
Σε ένα μεγάλο πυρέξ η ταψί βάζετε τα ψάρια κομμένα σε μερίδες και περιχύνετε με την ζεστή σάλτσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στη δεύτερη σκάλα του φούρνου, με αντιστάσεις για 1 ώρα.