Υλικά:
Για 8-10 άτομα
1 ½ κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
6 αγκινάρες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα
2 πατάτες
6 κολυθάκια μικρού μεγέθους
1 μαρούλι ( χοντροκομμένο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού μάραθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να διευκολυνθούμε ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κατσίκι σε μερίδες.
Για να διευκολυνθούμε ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κατσίκι σε μερίδες.
Αρχικά σοτάρουμε το κρέας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τις μερίδες του κρέατος, το τσιγαρίζουμε και προσέχουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ένα ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα αφήνουν 3 με 4 λεπτά ώστε να μαραθούν.
Στο τέλος προσθέτουμε νερό στη κατσαρόλα, προσέχοντας να σκεπάζει σχεδόν το κρέας και αφήνουμε το κατσίκι να βράσει για μισή ώρα.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε το μαρούλι για 2 λεπτά.
Μόλις το νερό απορροφηθεί και υποχωρήσει, κόβουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
Τελευταία ρίχνουμε τα μαρούλια και το αλατοπίπερο.
Αφού προσθέσουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο αφήνουμε το κρέας να βράσει άλλη μισή ώρα.
Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά θα πρέπει να προσθέσουμε το αυγολέμονο.Σε ένα πιάτο χτυπάμε με ένα κουτάλι δύο αυγά και προσθέτοντας το χυμό από δύο λεμόνια συνεχίζουμε το χτύπημα και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε στο μπλέντερ.
Όταν τελειώσουμε το χτύπημα, αραιώνουμε το αυγολέμονο με ζωμό από το φρικασέ και το ρίχνουμε στο φαγητό.Ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.