Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 φύλλα κρούστας
1/3 κούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γάλα
3 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
480 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι με 3 κουταλιές της σούπας γάλα για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Λαχταριστή κασερόπιτα με τραγανό φύλλο για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι.
Ρίχνετε το τριμμένο κασέρι, 1/3 φλιτζάνι λάδι, γάλα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετήστε ένα φύλλο κρούστας στον πάτο του ταψιού τσαλακωμένο ρίχνετε το 1/4 του μείγματος με το κασέρι και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο κρούστας.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο μαζί με το γάλα. Βουρτσίζουμε το φύλλο και βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να ροδίσει για περίπου 45 – 50 λεπτά. Σερβίρετε με ένα ποτήρι… Chardonnay.