Καρυδόπιτα

by sidagi.gr
826 προβολές

Υλικά:

Για 6 άτομα ή 20 κομμάτια καρυδόπιτας

20 κουταλιές σούπας τριμμένο καρύδι

20 αβγά

20 κουτάλια σούπας ζάχαρη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι:

40 κουτάλια σούπας ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 φλούδα πορτοκάλι

1 χυμό λεμόνι

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μπασίνα τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε σε μια μπασίνα τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.Ακολούθως ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρύδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν.

Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα