Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Εύκολο ορεκτικό με γλυκά καρότα
Με ένα λεπτό μαχαίρι καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.