Υλικά:
Για 4-6 άτομα
20 ώριμες φράουλες , κομμένες σε κύβους
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό και ρόκα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
225 γραμμάρια χτένια μεγάλο μέγεθος
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μερικά φύλλα από ρόκα και βασιλικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά χτένια με καραμελένια σάλτσα φράουλας για όλες τις ώρες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε φράουλες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξύδι και ψιλοκομμένη ρόκα και βασιλικό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίστε τα χτένια με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τα χτένια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε τα χτένια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τη σαλάτα φράουλας και πασπαλίστε με βασιλικό και ρόκα.