Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
400 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
200 γραμμάρια μαγιονέζα
Ελαιόλαδο
50 γραμμάρια μουστάρδα
50 γραμμάρια κέτσαπ
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι το αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράσει, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κανελόνια και τα βράζουμε για 6 με 8 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όλα αυτά τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπλέντερ βάζουμε το σολομό, το τυρί κρέμα, τη μισή ποσότητα από τη σος που φτιάξαμε προηγουμένως και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε. Η κρέμα που θα προκύψει θα είναι η γέμιση για τα κανελόνια.
Βάζουμε μέσα σε κάθε κανελόνι ένα ή δύο κουταλάκια από αυτή την κρέμα.
Τέλος, στρώνουμε τα κανελόνια σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη σος.Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.