Υλικά:
Για 2 άτομα
Για τη ζύμη
Μισό κιλό αλεύρι φαρίνα
Λάδι
Ρίγανη
Αλάτι
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο ψικολομμένο
100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Μία ντομάτα
Μία πιπεριά
Λίγα μανιτάρια
Κέτσαπ
Λάδι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπιτικό καλτσόνε και γεμίστε το λαχταριστό κοτόπουλο και τυριά
Βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Την κόβουμε στα δύο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Ανοίγουμε δύο ξεχωριστά, στρογγυλά φύλλα. Αλείφουμε με λάδι και κέτσαπ και μοιράζουμε τα υλικά στα δύο φύλλα. Διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση και κολλάμε γύρω γύρω τις άκρες με λίγο νερό.
Τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.