Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 πατάτες
Ηλιέλαιο
Αλάτι
Για τη γέμιση
Βούτυρο
Τυρί κρέμα
Μπέικον ή γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Η βασική συνταγή για ψητές πατάτες στο φούρνο γεμιστές!
Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβουμε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάτε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο φούρνο στην δεύτερη σκάλα. Βάζουμε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για να δούμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες καλά πιέζουμε ένα μαχαίρι στις πατάτες και αν δούμε πως είναι μαλακές τότε είναι έτοιμες. Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι τις χαράσσουμε μέχρι τη μέση της κάθε πατάτας. Πιέζουμε με μια πετσέτα τις δυο άκρες της πατάτες για να ανοίξουν.
Για να τις γεμίσουμε βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβουμε μπέικον ή γαλοπούλα.