Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια

by sidagi.gr
418 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό καλαμαράκια μικρά
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλατοπίπερο
150 γραμμάρια λάδι ή 3 ¾ κουταλιές της σούπας  
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί λευκό ή 100 γραμμάρια
το χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κιλό σε κονσέρβα κόκκινα φασόλια
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι της καθαράς Δευτέρας

Καθαρίζετε την εξωτερική επιφάνεια από τα καλαμαράκια, τα χωρίζετε από τα πλοκάμια και κόβετε σε ροδέλες.  Κόβετε τα πλοκάμια επάνω από τα «μάτια» και πετάτε τα υπόλοιπα. 
Βάζετε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέστε τα 2 φλιτζάνια νερού, τις  φακές και τη δάφνη. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τις πατάτες και τις ντοματούλες για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα καλαμαράκια και σβήνετε με κρασί.

Αλατοπιπερόστε, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Αδειάζετε τις φακές και τα καλαμαράκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά, να μείνει το φαγητό με το ζουμί του!

Σερβίρετε με λαγάνα με ντομάτα και σπανάκι!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα