Υλικά:
Για 4-6 άτομα
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί λευκό
Χυμός από 1 λεμόνι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κύβο μυρωδικών (κρεμμύδι με μαϊντανό)
400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια (κοσκινισμένα)
Αλάτι
Πιπέρι
1 κιλό καλαμάρια
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο νηστίσιμο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Καθαρίζετε από την εξωτερική καστανή πέτσα τα καλαμαράκια. Βγάζετε τα πλοκάμια, τα κόβετε επάνω από τα μάτια και πετάτε το υπόλοιπο.
Τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό. Πασπαλίζετε με τη σόδα και αφήνετε να μείνουν για 15 με 20 λεπτά.
Σουρώνετε και ξεβγάζετε καλά με άφθονο νερό.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα καλαμαράκια με το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κύβο, το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και 1 φλιτζανάκι νερό.
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου. Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.