Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
200 γραμμάρια χυμός ντομάτας
200 γραμμάρια ντοματάκια
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι ξύδι
10 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό
1,5 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα ολόκληρα για να βράσουν για 10 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ξύδι και μόλις αρχίσει να βράζει, συμπληρώνουμε στα υλικά ½ φλιτζάνι κρασί.
Αφήνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν με το ξύδι και το κρασί για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα ντοματάκια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει, 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
Αλατοποπιπερώνουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.