Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι
2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1.5 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με απλά και εύκολα υλικά για το τραπέζι σας
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.