Ιταλικό ριζότο λεμονιού

by sidagi.gr
20,1K προβολές

Υλικά:

1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι
8 ποτήρια ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι από πάνω.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα