Γλυκοπατάτες γλασαρισμένες με πορτοκάλι

by sidagi.gr
581 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κιλό και 300 γραμμάρια γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Απολαύστε τις γλυκοπατάτες ψημένες στο φούρνο με γλάσο πορτοκαλιού και μέλι!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε γλυκοπατάτες μέσα σε ένα πυρέξ.
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα ξυλαράκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγειρέψουν 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μέλι.

Αφαιρέστε τα ξυλαράκια κανέλας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο πυρέξ με τις γλυκοπατάτες.
Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 έως 25 λεπτά, μέχρι γλυκοπατάτες να ροδίσουν. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.

Χρόνος Προαιτημασία : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα
Μερίδες : 8

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα