Υλικά:
Για 4 άτομα
1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
2 κρεµµύδια ξερά σε πολύ λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια ζωµό κότας διαλυµένο σε μισό λίτρο ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κ κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκέτο λουκούμι, για να τις συνδυάσετε με πικάντικο κοτόπουλο!
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το βούτυρο και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά τα κρεµµύδια µε το σκόρδο για 15 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν και να χρυσίσουν. Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, τα κρεµµύδια µε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε καλά.
Απλώνουµε τα υλικά σε πυρίµαχο σκεύος, περιχύνουµε µε τον ζωµό, πασπαλίζουµε µε µπόλικο πιπέρι και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.