Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
(Ασβεστόνερο) 2 κουταλιές της σούπας ασβέστη σε 2 κιλά νερό
1 κιλό βερίκοκα άγουρα
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινό γλυκό με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα λεπτό μαχαιράκι.
Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα με λεπτό μαχαιράκι ή με ένα αποφλοιωτή.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ασβεστόνερο και τοποθετούμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για μια ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα την ωρίμανση των φρούτων.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
Αν θέλετε βάλτε στη θέση του κουκουτσιού ένα ελαφρά καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
Αφήνουμε για μια νύχτα. Τα βερίκοκα θα βγάλουν όλο το ζουμί τους.
Την επομένη δένουμε το σιρόπι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.