Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1300 γραμμάρια ντοματάκια πομοντόρια
1300 γραμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
λίγη μαστίχα
ανάλογα φουντούκια
Εκτέλεση:
Αν σας αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού τότε αξίζει τον κόπο
Διαλέγουμε ντοματάκια που είναι μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για γλυκό (το σχήμα τους να μοιάζει με το φιρίκι).
Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες.
Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ’ αυτό τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά.
Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά.
Ρίχνουμε και τη μαστίχα, αφήνουμε να μισό κρυώσει και σερβίρουμε στα βάζα.
Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1300 γραμμάρια που υπολογίζεται ξεχωριστά.