Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

by sidagi.gr
505 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος)
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
1 βανίλια
Χυμό από 2½ λεμόνια

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά γλυκό του κουταλιού με το πιο δροσερό φρούτο του καλοκαιριού

Διαλέγουμε από το καρπούζι τις φλούδες του από το λευκό μέρος. Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και το κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε τις φέτες καρπουζιού σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες.

Ρίχνουμε  σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βάζουμε το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για 24 ώρες (1 ημέρα) τουλάχιστον.
Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να  δέσει το σιρόπι.

Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού (από μισό λεμόνι).
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα