Υλικά:
Για 6-8 άτομα
400 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 κιλό σφιχτές φράουλες
Εκτέλεση:
Θα ξετρελάνει τους φίλους σας!
Αγοράζετε σφιχτές φράουλες μόνο και όχι ώριμες, γιατί θα μαλακώσουν αρκετά κατά το βράσιμο και θα λιώσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνετε μέχρι το σιρόπι φτάσει τους 145 βαθμούς και να δέσει.
Στο μεταξύ πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Αφού δέσει το σιρόπι, προσθέστε στο μείγμα τη γλυκόζη και τις φράουλες, τις ανακατεύω απαλά και τις αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε το γλυκό του κουταλιού να κρυώσει. Αποστειρώνετε βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό.
Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσετε τα βάζα είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, στη μικρή σκάλα για 3-4 λεπτά, εάν τα βάζα έχουν πλαστικά μέρη τότε θα λιώσει!