Γλυκό του κουταλιού φιστίκι Αιγίνης

by sidagi.gr
856 προβολές

Υλικά:

700 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης

Δύο κιλά ζάχαρη

Χυμός από μισό λεμόνι

Άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά.

Βράζουμε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά.
 

Στη συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη για περίπου επτά λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα από τα φιστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.

Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε βαζάκια.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα