Υλικά:
700 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
Δύο κιλά ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά.
Βράζουμε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά.
Στη συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη για περίπου επτά λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα από τα φιστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε βαζάκια.