Υλικά:
Για 4-6 άτομα
25 γραμμάρια κακάο
2 κούπες σπόρους ροδιού
450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πακέτο μαγιά ξερή
25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλία του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το μαζί με το καφέ ή το τσάι σας!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, το ρόδι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι. Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Συνοδέψτε μαζί με καφέ καπουτσίνο!