Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρεςΓια τη βάση
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Ψήνουμε την βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για την συναρμολόγηση βάσης – γέμισης
Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση, 2 κουταλιές της σούπας από την γέμιση, 4 φράουλες κομμένες στη μέση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας. Το ίδιο κάνουμε και τα υπόλοιπα ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.