Υλικά:
Για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
Για την γκανάζ
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 κλοναράκια βανίλια
1 σφηνάκι ποτό μπράντι
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
300 γραμμάρια βούτυρο
Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Μια εναλλακτική πρόταση για το απογευματινό σας γλύκισμα
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Για την γκανάζ
Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλω προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.
Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά αλλά όχι να πετρώσει.
Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Για την συναρμολόγηση του γλυκού
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από την βάση, μετά 2 κουταλιές της σούπας γκανάζ, σαντιγί ίδια ποσότητα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.