Glühwein

by sidagi.gr
612 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα:

1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
4-5 καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Το ποτό των Χριστουγέννων

Βάζετε όλα  τα μυρωδικά και τη ζάχαρη με λίγο κρασί να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο κρασί, τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να κοχλάσει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για μερικά λεπτά για να τραβήξει το κρασί τα αρώματα.

Σερβίρεται σε κούπες (κατά προτίμηση).

Για πιο έντονη γεύση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρούμι ή αμαρέττο στο τέλος χωρίς να βράσουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα