Γλώσσα βοδινή με λευκή σως

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 γλώσσα βοδινή
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
λίγο μαϊντανό
1 πράσο

Για τη σως
1 φλιτζάνι ζωμό από τη γλώσσα στραγγισμένο
2 – 3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση:

Πλούσιο σε θρεπτικές αξίες και σε γεύση!

Καθαρίζετε και πλένετε με αρκετό νερό γλώσσα. Βράζετε σε κατσαρόλα ή χύτρα για 40 λεπτά τη γλώσσα σε νερό που πρέπει να τη σκεπάζει (αν έχετε χύτρα τότε υπολογίστε την μισή ώρα).
Μόλις βράσει προσθέτετε όλα τα λαχανικά και αρωματικά, τη γλώσσα και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε μεχρι να μαλακώσει η γλώσσα.

Χρειάζεται πολύ ώρα. Καλύτερα να τη βράσετε σε χύτρα ταχύτητας για 40 – 50 λεπτά.
Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τη γλώσσα να κρυώσει μέσα στο ζωμό της. Όταν κρυώσει την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε λεπτές φέτες.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο.
Ρίχνετε το αλεύρι και προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζωμό που έβρασε η γλώσσα, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κρασί, αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται και περιχύνετε τη γλώσσα και σερβίρετε αμέσως.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα