Υλικά:
Για 2–4 άτομα
3 κούπες ζάχαρη
1/3 κούπας γλυκόζη
1/4 κουταλάκι κρεμόριο
1 1/2 κούπα νερό
10 – 15 σταγόνες βανίλια εσάνς ή σιρόπι φράουλας (ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει)
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
καλαμάκια
Εκτέλεση:
Θα ξετρελαθούν τα παιδιά σας!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το κρεμόριο και το νερό.
Το βάζουμε στη φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
Αφήνουμε την καραμέλα να βράσει μέχρι να φτάσει στους 155 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο κάνουμε το τεστ με το παγωμένο νερό.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη από την καραμέλα και την ρίχνουμε σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.
Αν η καραμέλα μας πήξει και γίνει σαν κουφετάκι τότε είναι έτοιμη.
Αν όμως η καραμέλα απλώνει και διαλύεται στο νερό τότε θέλει κι άλλο δέσιμο.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα ρίχνουμε μέσα το άρωμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας σε φορμάκια ειδικά για γλειφιτζούρια που έχουν εισδοχή για καλαμάκια ή το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά σε λαδόκολλα και μετά βάζουμε τα καλαμάκια στρίβοντας τα στην καραμέλα για να καλυφτούν.