Υλικά:
Για 2-4 άτομα
5 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες φέτες καρπουζιού, συν 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι χυμό cranberry ή βατόμουρου
1 φλιτζάνι καθαρισμένο ψιλοκομμένο αγγούρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (περίπου 2 κοτσάνια)
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινη πιπεριά (περίπου 1 πιπεριά)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λάιμ (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
1 1/2 κουταλιές της σούπας σέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιος ή καυτερή πιπεριά κόκκινη
Εκτέλεση:
Δροσερή και χορταστική κρύα σούπα γκασπάτσο με καρπούζι
Ανακατεύετε 5 φλιτζάνια καρπούζι και το χυμό cranberry στο μπλέντερ και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Περάστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ. Θα πρέπει να έχετε 3 φλιτζάνια.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο αγγούρι, σέλινο, πιπεριά ψιλοκομμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, βότανα ψιλοκομμένα, χυμό λάιμ, το ξύδι, jalapeno, και το υπόλοιπο φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρπούζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύψτε με μεμβράνη, και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι σούπα να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε, ή φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι 1 ημέρα.