Υλικά:
1 ¼ φλιτζάνια παγωμένο φρέσκο χυμό καρότου
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1 ½ φλιτζάνι ολόκληρα ντοματάκια cherry
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια cherry
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγουράκι, συν ⅓ φλιτζάνι ακόμα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάλτε τον χυμό καρότου και το καρότο να πάρουν βράση σε μία κατσαρόλα.
Βάλτε τον χυμό καρότου και το καρότο να πάρουν βράση σε μία κατσαρόλα.
Χαμήλωστε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Βγάλτε το καπάκι και αφήστε το υγρό να κρυώσει.
Ανακατέψτε τα ντοματίνια, το κομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το μπούκοβο και το μείγμα χυμού καρότου στο μπλέντερ για 1,5 λεπτό ή μέχρι να λιώσουν τελείως. Αν θελετε, αλατοπιπερώνετε.
Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βάλτε το ψιλοκομμένο καρότο σε ένα μικρό μπολ και τοποθετήστε το σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει.
Μεταφέρετε το σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το αγγούρι, το μαρούλι και το λάδι Μοιράστε τη σούπα σου σε μπολ ή ποτήρι!