Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 κλοναράκια βανίλια
1 σφηνάκι ποτό μπράντι
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
300 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Σερβίρετε την γκανάζ με φρούτα ή ξυρούς καρπούς, ή γλασάρετε τη πάνω από τα γλυκά σας!
Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλω προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.
Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.