Υλικά:
Για 2-4 άτομα
½ ποτήρι ελαιόλαδο
ένα μικρό κρεμμύδι
1 καλαμάρι
1 πλοκάμι χταποδιού βρασμένο
6 γαρίδες
6 μύδια με το κέλυφος
1 φρέσκια ντομάτα
½ σφηνάκι ούζο
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
250 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια
Εκτέλεση:
Η συνταγή είναι από τον Κοσμά Αναστασιάδη, Chef του Restaurant Janis
Η συνταγή είναι από τον Κοσμά Αναστασιάδη, Chef του Restaurant Janis
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά με το ψιλοκομμένο (σε φέτες) καλαμάρι, το οποίο έχουμε ήδη πλύνει και καθαρίσει καλά.
Αφού αυτό μαραθεί, προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι, κομμένο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια, ώστε να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και περιμένουμε να αλλάξουν χρώμα. Τότε σβήνουμε με ούζο και στη συνέχεια με κρασί.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη ντομάτα, το χυμό και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στα οποία μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μύδια.
Όταν τα μύδια ανοίξουν, ανάλογα με το νερό που έχουν τραβήξει, προσθέτουμε και άλλο. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν και στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό.
Και ποιος είναι ο καταλληλότερος να τα μαγειρέψει από κάποιον που δραστηριοποιείται στο νησί της Αμμουλιανής, απέναντι ακριβώς από τον Άθωνα, το οποίο φημίζεται για τον όγκο και την ποσότητα της ψαροπαραγωγής! Ποσοστιαία η Αμμουλιανή διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην κεντρική Μακεδονία.
Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι που τρώτε στο νησί είναι ψάρι ημέρας. Άλλωστε στην Αμμουλιανή το χθεσινό ψάρι δε θεωρείται φρέσκο!!!
Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα εξαιρετικό γιουβέτσι με θαλασσινά, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε και κατά τη διάρκεια του Mount Athos Area Gourmet!
Πληροφορίες : www.mountathosarea.org
Καλή σας επιτυχία!