Υλικά:
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
½ ματσάκι μαϊντανός
2 κρεμμύδια
½ φλυτζάνι ρύζι φάνσυ
1 καρότο
Λίγο σέλινο
2 αυγά
4 ½ φλυτζάνια νερό
1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Ξεπλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και το απράδι ενός αυγού.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 4 ½ φλιτζάνια νερό.
Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε λίγο σέλινο.
Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια μέσα στο ζεστό νερό μαζί με τριμμένο καρότο και σέλινο.Αλατοπιπερώνουμε βάζοντας άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για σαράντα λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, στίβοντας το χυμό ενός λεμονιού και αναμειγνύοντας ένα ολόκληρο αυγό και ένα κρόκο αυγού.Χτυπάμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού με τα αυγά για να γίνει το αυγολέμονο.
Τότε ρίχνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο μας μέχρι το μπολ να γεμίσει και το υγρό μας να είναι ανάμεικτο αυγολέμονο και βραστό νερό.
Κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με τα γιοβαρλάκια και φροντίζουμε να πάει παντού.