894
Υλικά:
Για 10 άτομα
2 κεσεδάκια γιαούρτι
4 κεσεδάκια αλεύρι και σιμιγδάλι
10 αυγά
4 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κεσεδάκια φυτίνη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό γλυκό που θυμίζει ραβανί!
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, τη μαρέγκα και τέλος το μείγμα αλεύρι με σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.