Γεμιστό λαβράκι με κάππαρη και ντομάτα στη λαδόκολλα

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 ολόκληρα λαβράκια καθαρισμένα
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 βολβό μάραθου κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 σκελίδες σκόρδο
150ml λευκό κρασί
1/2 ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Μεσογειακή συνταγή για γεμιστό ψάρι στο φούρνο με λαχανικά!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζετε το λαβράκι σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. (Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αρκετό φύλλο για να καλύψτε το ψάρι)
Ετοιμάστε τη γέμιση για το λαβράκι. Ψιλοκόψτε το μάραθο, το λεμόνι και ντομάτα. Καθαρίστε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες και προσθέστε την κάππαρη.

Γεμίστε την κοιλότητα του κάθε ψαριού με 2 φέτες του λεμονιού, το μάραθο και την ποσότητα  από το μείγμα ντομάτας.  Πασπαλίστε την κορυφή του ψαριού το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια γεμίζετε το δεύτερο λαβράκι με τα ίδια υλικά. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιλούστε το λαβράκι με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για να ψήσετε το γεμιστό λαβράκι, θα πρέπει να σφραγίσει τα ψάρια με τη λαδόκολλα και σφραγίστε τα σε πουγκί δένοντας τα με σπάγκο . Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει τους χυμούς και γεύσεις του.

Ψήστε το  λαβράκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25 – 30 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το λαβράκι με το φύλλο σε μια πιατέλα, ξεδιπλώστε το προσεκτικά, γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού και απολαύστε!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα