Γεμιστές πατάτες με καπνιστό σολομο και χαβιάρι

by sidagi.gr
908 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

8 πατάτες (περίπου 2 1/4 κιλά), καλά πλυμένες
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
112 γραμμάρια σε λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
4 κουταλάκια του γλυκού χαβιάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ένα εύκολο και πλούσιο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Καθαρίζετε κάθε πατάτα με αρκετό νερό και ένα σφουγγάρι ίσα ίσα να φύγει το περιττό χώμα. Βάλτε τις πατάτες στο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή και το μαχαίρι διαπερνά εύκολα τις πατάτες, περίπου 50 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις πατάτες στο πάγκο της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και βγάζετε τη σάρκα της πατάτας, αφήνοντας περίπου 1/2 εκατοστό πάχος.

Κρατήστε την σάρκα της πατάτας για άλλη χρήση.
Βουρτσίστε τα εσωτερικά των πατάτες με το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ξανά βάζετε τις πατάτες στον φούρνο για 2 – 3 λεπτά το πολύ.
Στη συνέχεια γεμίζετε τις πατάτες με ίσες μερίδες από σολομό, κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χαβιάρι και σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα