Γεμιστές κοτομπουκιές

by sidagi.gr
662 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Υλικά για 12 μπουκιές (ορεκτικό)
1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου Νιτσιάκος (3 τεμάχια, βάρους 700 – 800 γραμμάρια)
9 φέτες καλής ποιότητας χοιρινό ζαμπόν (βραστό ή καπνιστό ή κυκλαδίτικη λούτζα), κομμένες στη μέση
9 φέτες τυρί που να λιώνει εύκολα (ελληνική γλυκιά γραβιέρα ή κασέρι), κομμένες στη μέση
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
100 ml φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Χορταστικές μπουκίτσες κοτόπουλου Νιτσιάκος για ένα πλούσιο ορεκτικό

Για τις μπουκίτσες
Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα Νιτσιάκος και κόβουμε το καθένα οριζοντίως στη μέση. Τα χτυπάμε καλά με τον μπάτη (ειδικό ξύλινο σφυράκι για την κουζίνα), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν ομοιόμορφα.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε λεπτό κομμάτι σε 3 μικρότερα – έτσι θα έχουμε συνολικά 18 κομμάτια, ανάλογα με το πόσα φιλέτα Νιτσιάκος περιέχει η κάθε συσκευασία. Τα αλατοπιπερώνουμε. Επάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου Νιτσιάκος απλώνουμε από 1 κομμάτι ζαμπόν (ή λούτζα) και 1 κομμάτι τυρί.

Τυλίγουμε το κομμάτι κοτόπουλου Νιτσιάκος σε ρολό. Αν θέλουμε, στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες, για να μην ανοίξουν.

Σε μια μικρή ή μέτρια, αλλά βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο – ιδανικά, 1 λίτρο, ώστε να φτιάξουμε μια αυτοσχέδια και πολύ αποτελεσματική φριτέζα. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, πρέπει να δείξει 175° C, αλλιώς δοκιμάζουμε τη θερμοκρασία με ένα κομματάκι από ψίχα ψωμιού που θα ρίξουμε στο καυτό λάδι: πρέπει να αρχίσει να τσιτσιρίζει και να αφρίζει, αλλά να μη ροδίσει αμέσως).

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη γαλέτα. Παίρνουμε τα ρολάκια-κοτομπουκιές από κοτόπουλο Νιτσιάκος και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, προσεκτικά. Μετά τα βουτάμε γρήγορα στο αυγό και αμέσως μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα βάζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις των 3 κομματιών, και τηγανίζουμε κάθε δόση για 3 – 4 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να μην ανοίξουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε ζεστά. Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο Νιτσιάκος έχει μαγειρευτεί, κόβοντας ένα ρολό. Το ψαχνό πρέπει να είναι λευκό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζουμε για λίγο ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά.

Συνοδεύουμε με γιαούρτι, σκέτο ή αρωματισμένο με λίγη μουστάρδα και κάρυ.

Μια συνταγή από τους επαγγελματίες της γεύσης
Γεμιστές κοτομπουκιές

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Τηγάνισμα: 20 λεπτά

Γεμιστές κοτομπουκιές

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα