Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ραβδί ανάλατο βούτυρο
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Τρομερή ιδέα για το ορεκτικό σας με απλά υλικά για όλη την οικογένεια! Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα με εικόνες
Λιώστε 1/2 ραβδί βουτύρου σε ένα μπολ. Αφήνετε στην άκρη για το βουτύρωνα των φύλλων.
Λιώστε 1/2 βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.
Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχτε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντάς το κάνοντας ένα μικρό πουγκί.
Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή : thepioneerwoman.com