Γεμιστά ορτύκια

by sidagi.gr
2,K προβολές

Υλικά:

Από το κυνήγι στο πιάτο σας! Απολαύστε το τρυφερό του κρέας με κόκκινο κρασί!

6 ορτύκια καθαρισμένα

 

6 κάστανα καθαρισμένα

 

1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι

 

6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

 

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

 

150 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών

 

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

 

χυμός ενός λεμονιού

 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση

 

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

2 νεροπότηρα κόκκινο κρασί

αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Από το κυνήγι στο πιάτο σας! Απολαύστε το τρυφερό του κρέας με κόκκινο κρασί!

Από το κυνήγι στο πιάτο σας! Απολαύστε το τρυφερό του κρέας με κόκκινο κρασί!

 

Καθαρίζουμε καλά τα ορτύκια, ώστε να μη μείνει κανένα πούπουλο και τα πλένουμε με άφθονο νερό εξωτερικά και εσωτερικά για να καθαρίσουν.

 

Βάζουμε σε μια λεκάνη το κόκκινο κρασί και τοποθετούμε μέσα τα ορτύκια να μαριναριστούν για 1 ώρα.

 

Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε άλλη λεκάνη και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το θυμάρι.

 

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ακόμη ώρα και κρατάμε το κρασί.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι, στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες και τα συκωτάκια των πουλιών, επίσης ψιλοκομμένα.

Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

 

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και  ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και τη φρυγανιά.

 

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις κοιλιές των ορτυκιών με το μείγμα.

Κλείνουμε την κάθε κοιλιά με 2 οδοντογλυφίδες και τοποθετούμε τα ορτύκια σε ένα ταψί.

 

Αδειάζουμε μέσα το υπόλοιπο κρασί της μαρινάδας μας, χωρίς να περιχύσουμε μ’ αυτό τα ορτύκια.

Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 170-180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Τα γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου αρωματισμένες με θυμάρι ή με ρύζι.

 

Καλή επιτυχία!

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα