Υλικά:
Για 6-8 άτομα
8 κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
50 γραμμάρια φρυγανιά
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6 λιαστές ντομάτες
μια μεγάλη πρέζα ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
1 αυγό
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για 25 λεπτά χωρίς όμως να διαλύονται. Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με τη μισή φέτα, τη φρυγανιά, τσίλι, λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένο θυμάρι και μαϊντανό, τα καρύδια, χτυπημένο αυγό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.