Γεμιστά κοχύλια με μείγμα τυριών και μανιτάρια

by sidagi.gr
3,4K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
λίγο λάδι για το σοτάρισμα
λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 300 ml 15 % λιπαρά
1/2 κούπα κίτρινα τυριά

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και γεμάτο πιάτο με μείγμα τυριών με μανιτάρια για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.

Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 -7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη κρέμα γάλακτος και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μανιταριών με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τα κίτρινα τυριά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα