Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 συσκευασία στικ καβουρόψιχας
1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε φέτες
1 τριμμένο καρότο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
1 πατάτα βρασμένη κομμένη σε κύβάκια (προαιρετικά)
3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
Για τη σως
2 κουταλιές της σούπα μαγιονέζα
1 ½ κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά του γλυκού λάδι
1 κουταλιά του γλυκού ουίσκι
Για το σερβίρισμα
2 αβοκάντο καμμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Για τη σαλάτα
Ξεπαγώνουμε την καβουρόψιχα αν την είχαμε στην κατάψυξη. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομματάκια την καβουρόψιχα, το αγγουράκι, τις πιπεριές και την βραστή πατάτα.
Για την πατάτα την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Για τη σως
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα ενώνουμε με τη σαλάτα και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και κάππαρη.
Για το σερβίρισμα
Παίρνουμε 2 αβοκάντο και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και γεμίζουμε με την καβουροσαλάτα. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.